9789150770438
15,90 €
Tila: Varastossa

"Tämän lähemmäksi ei voi päästä hengästynyttä, kaltoin kohdeltua ruskeaverikköä, josta tuli Marilyn Monroe." - INDEPENDENT


"Dramaattinen, provokatiivinen ja hämmentävän suggestiivinen." -PUBLISHERS WEEKLY

Blondi

Hänen ongelmansa ei ollut siinä että hän olisi ollut tyhmä blondi – vaan siinä ettei hän ollut blondi eikä tyhmä.

 

Norma Jeane Baker on kaltoinkohdeltu, isätön tyttö; orpo, jonka äiti julistetaan hulluksi. Hänestä tulee näyttelijä, nainen nimeltä Marilyn Monroe; julkkis, komedienne, muusa, vaimo, rakastajatar ja jumaloitu seksisymboli. Hän ajautuu syvälle Hollywoodin koneistoon ja kasvaa kiinni rooliinsa Marilynina. Mutta kuka on Norma Jeane, nainen roolin takana?

Blondi on hengästyttävä, koskettava ja vaikuttava fiktiivinen tarina hauraasta, lahjakkaasta nuoresta naisesta, joka janoaa rakkautta ja sitä, että hänet nähtäisiin omana itsenään. Se on intiimi ja kaunistelematon kuvaus naiseudesta, identiteetistä ja julkisuutta palvovan kulttuurin karusta kääntöpuolesta.

---

Joyce Carol Oates (s. 1938 New Yorkissa) on Yhdysvaltain tunnetuimpia ja tuotteliaimpia kirjailijoita. Hänen laaja tuotantonsa sisältää romaaneja, novellikokoelmia, runoteoksia, lasten- ja nuortenkirjoja, näytelmiä ja esseitä. Hän toimii kirjallisuuden professorina Princetonin yliopistossa.

Oates on saanut tuotannostaa useita palkintoja ja ollut useasti ehdolla Pulitzer-palkinnon saajaksi. Fiktiivisen Marilyn Monroen elämää kuvaava menestyskirja Blondi on Oatesin uran ehdoton huippu. Kirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2000 ja suomeksi vuonna 2001.

Lue lisää
Tuotekoodi
E32420013
Kirjailija
Joyce Carol Oates
Tuotteen tyyppi
E-kirja
ISBN
9789150770438
Sivumäärä
976
Kieli
Suomi
Julkaisukuukausi
Elokuu 2020

Kestotilaus

Tarjoamme sinulle laajan valikoiman sarjoja, joista voit valita mieluisimman edulliseen kestotilaushintaan.

Lue lisää

SVENSKA BÖCKER

Vi erbjuder dig ett sprakande utbud av serier att välja bland. Prenumerera på svenska böcker.

Läs mer

Tiesithän että

  • Meillä on yli 800 e-kirjaa
  • Saat ilmaisen toimituksen, kun ostat yli 25 €:lla
  • Voit maksaa ostoksesi kortilla tai laskulla

tilaa uutiskirje!